Breng grondoorzaken werkstress in beeld
Steeds vaker verzuimen medewerkers als gevolg van psychische klachten. Werkstress is nog steeds de nummer één als het gaat over verzuim. We zien dat nu al ruim een derde van de werkenden die uitvallen, te maken heeft met stress gerelateerde klachten. En dit aantal groeit! Dit is niet alleen vervelend voor medewerkers, maar brengt voor je organisatie ook hoge kosten met zich mee.
Veel organisaties zijn al zeer actief met het bestrijden van de symptomen van werkstress. Maar wil je als organisatie structureel en met blijvend resultaat werkstress verminderen op de werkvloer, dan is het belangrijk dat je de grondoorzaken in kaart brengt. Met een Risico Inventarisatie & Evaluatie op het gebied van psychosociale arbeidsbelasting (RI&E PSA) krijg je inzicht in hoe werkstress ontstaat en waarom het blijft aanhouden. Dit is een mooi startpunt om werkstress tegen te gaan en de grondoorzaken van werkstress in kaart te brengen. Hierdoor kun je de juiste vervolgstappen zetten die werkstress en bijbehorend verzuim verminderen.

Webinar
Leg de wortels van werkstress in jouw organisatie bloot
Hoe achterhaal je de grondoorzaken van werkstress en waarom is dit belangrijk om stress gerelateerd verzuim te verminderen? Op donderdag 4 juli gaf Jan van den Hoogen, strategisch arbeids- en organisatieadviseur, hier een webinar over. Bekijk de opname terug en download de presentatie.
Aan de slag met werkstress
Verbinding als medicijn tegen werkstress
Webinar: De kracht van (ver)binding om werkstress te voorkomen.
Willem van Rhenen, Chief Health Officer bij Arbo Unie en hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode, gaf een webinar over werkstress en (ver)binding. Daarin vertelde Willem onder andere hoe groot de impact van (ver)binding op werkstress is en hoe je als organisatie kunt sturen op een goede (ver)binding en werkbeleving.